link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home

VoedSaam Okkenbroek - Samen lokaal inkopen

In februari 2023 starten wij met VoedSaam Okkenbroek naar model van de voedselcoöperatie Autark in Broekland. We beginnen 6 weken lang met 6 huishoudens om even het wiel uit te vinden. Op zaterdag 11 maart is de feestelijke start-opening. Daarna kan iedereen die dat wil samen met ons gaan inkopen bij boeren in de buurt. Inwoners van Okkenbroek en omgeving ontvangen t.z.t. een flyer met informatie hierover.

Samen lokaal voedsel produceren en inkopen

Ons motto is lokaal Voedsel Samen inkopen. We kiezen voor VoedSaam, betaalbaar en gevarieerd voedsel, rechtstreeks van boeren uit de buurt zonder veel transportkilometers en tussenhandel. We besparen daarmee op verpakkingen, bewerkingen of toevoegingen en ondersteunen de boeren met een eerlijke prijs. We gaan voor gezondheid voor mens en dier, een vruchtbare bodem, schone lucht en aandacht voor de biodiversiteit. Een biologisch keurmerk is voor ons niet persé nodig, zolang het product maar op een verantwoorde manier gemaakt wordt en dierenwelzijn belangrijk is.

Hoe het werkt

VoedSaam Okkenbroek bestaat uit boeren (de makers) en leden (de opmakers). De makers zorgen ervoor dat het actuele aanbod van producten wekelijks op de website staat. Als opmaker kun je wekelijks onder meer groenten, fruit, zuivel, eieren, brood, meel en diverse soorten vlees via deze website bestellen. Er is geen vast pakket, je kunt dus telkens bestellen wat je wilt. Er is ook geen bestelverplichting.
Een aantal keren per jaar ben je aan de beurt om 'ophaler te zijn'. Op zaterdagochtend ga je dan langs de makers om de bestellingen op te halen en vervolgens sorteer je die uit in de kratjes op de uitdeelplek. Dit is in het Naoberhus, Oerdijk 222, Okkenbroek. Als opmaker kun je daar tussen de middag je bestelling ophalen. Je betaalt daarna de gekochte producten via een tikkie.
We vragen een jaarlijkse bijdrage van € 5,00 voor koffie/thee op de ophaalplek. Verder is deelnemen gratis.

Aanmelden

Wanneer je vragen hebt of je wilt je als opmaker en/of maker aansluiten bij VoedSaam Okkenbroek, neem dan contact op met 1 van de beheerders

link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home