link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home

VoedSaam Okkenbroek

In oktober 2022 zijn we met een groep Okkenbroekers bij elkaar gekomen. We wilden ons eten rechtstreeks gaan inkopen bij boeren in de buurt. Na een bezoek aan Autark in Broekland en een informatieavond van de Ulebelt over voedsel coöperaties zijn we van start gegaan. We hebben producenten gevonden en zijn verrast over de diversiteit van het aanbod in de directe omgeving.

Samen lokaal voedsel produceren en inkopen

Het motto van de VoedSaam Okkenbroek is lokaal inkopen rechtstreeks bij de boer. We willen weten waar ons voedsel vandaan komt en gunnen de boeren een eerlijke prijs. We gaan voor gezond, betaalbaar en gevarieerd voedsel, zonder tussenhandel. Door rechtstreeks in te kopen besparen we op transportkosten en verpakkingen. Een deel van de boeren die meedoen leveren biologische producten en een deel niet biologische producten. Een mooi divers aanbod. Door lokaal in te kopen creëren we samen een vitale leefomgeving en krijgt de producent een gezicht. Een leuke bijkomstigheid is dat je nieuwe mensen leert kennen, nieuwe producten kunt proberen en zelfs recepten uit kunt wisselen.

Hoe het werkt

VoedSaam Okkenbroek bestaat uit boeren (de makers) en leden (de opmakers). De makers zorgen ervoor dat het actuele aanbod van producten wekelijks op de website staat. Als opmaker kun je wekelijks onder meer groenten, fruit, zuivel, eieren, brood, meel en diverse soorten vlees via deze website bestellen. Er is geen vast pakket, je kunt dus telkens bestellen wat je wilt. Er is ook geen bestelverplichting.
VoedSaam Okkenbroek doen we samen, de leden zijn actieve consumenten. Een aantal keren per jaar ben je aan de beurt om 'ophaler te zijn'. Op zaterdagochtend vertrek je om 9.00 uur om bij de makers de bestellingen op te halen en vervolgens sorteer je die uit in de kratjes op de uitdeelplek. Dit is in het Naoberhuus, Oerdijk 222.
Als opmaker kun je daar, onder het genot van een kopje koffie, aan het einde van de ochtend de bestelling ophalen. Je krijgt altijd een berichtje wanneer het klaar staat. Je betaalt daarna de gekochte producten via een tikkie.
We vragen een jaarlijkse bijdrage van € 5,00 voor koffie/thee en overige kosten. Verder is deelnemen gratis.

Aanmelden

Wanneer je vragen hebt of je wilt je als opmaker en/of maker aansluiten bij VoedSaam Okkenbroek neem dan contact met ons op.

link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home