link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home

Voedselcoöperatie Luttenberg

Vers, echt en eerlijk eten van een boer uit de buurt. Met betaalbare prijzen en een eerlijk inkomen voor de boer. Lokale producten, rechtstreeks geleverd door een boer die binnen een straal van 15 km. rond Luttenberg zijn bedrijf heeft. Wie wil dat nou niet.

Bestellijst en prijslijst

Na aanmelding ontvang je een inlogcode en zie je op de website een overzicht van de lokale makers met de producten die zij leveren en de prijslijst. Iedere maker vertelt daarbij iets over zijn of haar bedrijf zodat je weet waar de producten vandaan komen.

Welke producten kun je via de coöperatie Luttenberg bestellen?

aardappelen en uien
appelsap, walnoten en valfruit
biologisch lams- rund- en varkensvlees
boerderij-ijs
compotes, honing en honingproducten
eieren
geitenmelk
graanproducten
kalfsvlees, kippenvlees, rundvlees, varkensvlees
koe- en geitenkaas
microgroente
producten op basis van meelwormenmeel
seizoensgroente
wijn en cider
zuivel en zuivelproducten

Hoe werkt het

We gebruiken de volgende termen:
* makers (producenten)
* opmakers (consumenten)
* ophalers (degene die zaterdag de bestelde producten ophaalt bij de makers en zorgt voor het uitdelen en afrekenen).

Iedere opmaker geeft uiterlijk op donderdag 22.00 uur zijn bestelling door via de webshop en haalt zijn bestelling zaterdag bij Gemeenschapscentrum Elckerlyc op tussen 11.30 en 13.00 uur.

Sommige makers brengen hun producten rechtstreeks naar Gemeenschapscentrum Elckerlyc.
Andere makers hebben een voorraadje bij Gemeenschapscentrum Elckerlyc staan.
De overige makers zetten vóór zaterdag 10.30 uur hun producten klaar voor de ophaler.

De ophaler van dienst haalt op zaterdagochtend tussen 09.45-11.00 uur de bestellingen op die niet door de makers bezorgd worden en brengt deze naar Gemeenschapscentrum Elckerlyc en verdeelt alle bestellingen in kratten per opmaker.
Daarna stuurt hij een betalingsverzoek of Tikkie naar de opmakers en betaalt de factuur van de maker.

Is deelname aan coöperatie gratis?

Nee, we vragen jaarlijks een bedrag van 15 euro om deel te nemen. Dit bedrag is bedoeld om de kosten te dekken die we maken voor het gebruik van de ruimte en electriciteit in Gemeenschapscentrum Elckerlyc. Ook moet er zo nu en dan een kratje of koelbox vervangen worden. Verder vragen we van de deelnemers om éé keer in de +/- 30 weken op zaterdagmorgen de boodschappen op te halen bij ongeveer 6 boeren, de boodschappen te verdelen en de betalingen af te handelen. Op deze manier kunnen we handelen zander al te veel kosten te maken.

Kan iedereen zich aanmelden?

Nee. Deze coöperatie is bedoeld voor inwoners van Luttenberg of zij die in een straal van ongeveer 6 km. rond Luttenberg wonen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Leuk dat je mee wilt doen! Stuur een mail naar wispels@hotmail.com en je ontvangt een inlogcode waarmee je de producten kunt bestellen.

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Ina Wispels via bovengenoemd e-mailadres of kom een keer langs op zaterdag bij Gemeenschapscentrum Elckerlyc tussen 11.30 en 13.00 uur. Je kunt ons ook volgens via instagram of via facebook.