link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home

Voedselcoöperatie Sitopia, Leerdam

Eten van de boer: vers en dichtbij!
Bij de voedselcoöperatie Sitopia* in Leerdam kun je daarvoor terecht!
(*Grieks: sitos is voedsel en topia is plaats)

Wist u dat ons voedsel dat we bij de grote supermarkten kopen gemiddeld 30.000km heeft afgelegd voordat het op ons bord terecht komt...... we dachten: dit vinden we te zot en kan anders! Zeker ook in relatie tot de duurzaamheidsopgave waar we voor staan, zowel voor onszelf als ook voor onze kinderen en kleinkinderen!
Rechtstreeks kopen bij de plaatselijke boeren, zowel groenten, fruit maar ook vlees, kaas, eieren en wellicht ook bier, honing of brood. Het blijkt in de omgeving van Leerdam allemaal heel goed mogelijk, zowel biologisch als ook niet- biologisch. Ons idee is om beide keuzes mogelijk te maken! Er zijn al verschillende boeren/leveranciers die als maker hun bijdrage willen leveren aan dit idee.

Hoe werkt dat?

Op de website krijg je een overzicht van de lokale boeren en de producten die ze leveren met de bijbehorende prijslijst. Tot de (wekelijkse) deadline kun je als opmaker je bestelling plaatsen op de bestelpagina.
De volgende dag worden de bestellingen gehaald en uitgesorteerd op Voedselbos SchaikseWeelde (In de wintertijd zijn we bij De Landwinkel in Schoonrewoerd).
Dan staat de bestelling klaar en kunnen de opmakers die daar ophalen.
Je betaalt de gekochte producten met een “Tikkie“ of betaalverzoek.

Is deelname aan coöperatie gratis?

Ja! Wel vragen we alle van alle deelnemers om één keer in de zoveel tijd het voedsel op te halen van de boeren en naar de verzamelplek te brengen. Daar verdeel je dan de bestellingen over de deelnemers. Op deze manier kunnen we gezamenlijk goedkoop werken.

Aanmelden

Wil je het uitproberen of meedoen? Stuur je e-mailadres en telefoonnummer naar Ankie Lubbers of Sylvia Terpstra (zie de Contact pagina). Je krijgt dan een login account voor de webshop en je wordt opgenomen in de ophaallijst en app-groep.