link naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home

Handleiding Voedselcoop.eu

Dat is best eenvoudig: op www.voedselcoop.eu kun je met je eigen clubje direkt aan de slag. Via contact kun je een voedselcooperatie aanvragen en inlog accounts.

Op de site kun je als je bent ingelogd verschillende rollen hebben:

Opmaker:dat is een deelnemer van je voedselcooperatie. Je kunt wekelijks je bestelling plaatsen en dit op het verzamelpunt van jullie cooperatie ophalen.
Maker:dat is een producent, iemand die wat maakt en via de site aan 1 of meerdere voedselcooperaties levert. De maker kan op de site het produktaanbod bepalen. De maker bepaalt zelf de prijs van de produkten.
Beheerder:per voedselcooperatie heb je minimaal 1 beheerder nodig. Die kan op de site accounts aanmaken voor nieuwe opmakers, instellen welke makers er leveren voor jullie voedselcooperatie en instellen wanneer de bestellingen klaar moeten staan.
Ophaler:wanneer alle bestellingen geplaatst zijn moet iemand een rondje langs de makers maken om alle produkten op te halen, naar het verzamelpunt brengen en dit daar uit te sorteren zodat elke opmaker zijn/haar bestelling in een kratje oid klaar heeft staan. De ophaler kan via de site uitrekenen wat de kosten per opmaker zijn, betaalverzoekjes versturen en de makers betalen voor de geleverde produkten. Je kunt afspreken met alle opmakers om bij toerbeurt de ophaler te zijn. Met 25 deelnemers ben je dan zo ongeveer 2 keer per jaar aan de beurt als je een wekelijkse ophaalronde doet.

Je kunt hierbij verschillende rollen hebben op 1 account: bijvoorbeeld opmaker en beheerder en af en toe ophaler. Ook kun je tegelijkertijd maker en opmaker zijn. Opmaker ben je bij 1 voedselcooperatie, als maker kun je voor meerdere voedselcooperaties leveren.

Voorbeeld van een wekelijkse bestel/ophaalronde:

vanaf dinsdagochtend:opmakers kunnen op de site de bestellingen plaatsen
za ochtend 05:00:de bestellingen die in de winkelwagentjes staan worden automatisch vastgezet, er kan niets meer worden aangepast/bijbesteld/verwijderd worden
za ochtend 05:00 - 14:00De makers kunnen evt de bestellingen klaar zetten, de ophaler komt langs en brengt alle bestellingen van alle makers naar het verzamelpunt en sorteert het uit per opmaker
za vanaf 14:00:opmakers kunnen de bestelling afhalen bij het verzamelpunt
tot dinsdagochtend:de oude bestellingen blijven nog op de site staan, er kan nog niet voor de volgende ronde besteld worden. Dit is t.b.v. de afhandeling van de betalingen
vanaf dinsdagochtend:nieuwe ronde, enz.

Uiteraard zijn andere tijden/momenten mogelijk, de beheerder kan dit op de site instellen voor je voedselcooperatie.

Hieronder wordt aan de hand van screenshotjes uitgelegd hoe het een beetje werkt:

Handleiding voor de opmaker

Handleiding voor de maker

Handleiding voor de ophaler

Handleiding voor de beheerderlink naar de bestelpagina

voedselcoop.eu home